- 50 dkg csirkemell
- só
- bors
- 5 db burgonya
- 2 db tojás
- 4 ek liszt (+ a forgatáshoz)
- 2 dl olaj
A tetejére: - 4 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt
Település:
Pest megye, Szigetszentmiklós
Klasszikus mátrai borzaska
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
- A burgonyákat közepes sajtreszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jó alaposan kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. A húst lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába.
- Serpenyőben, nem túl forró olajon lassan kisütjük (kb. 5 perc alatt), hogy a hús és a burgonya is átsüljön.
- Ha megsült, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaláskor megkenjük a húsokat fokhagymás tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot.
Megjegyzés
Egyszerű,laktatós ,nagyon finom étel,kezdőknek is ajánlom.Tipp:Ha a massza nem akar rátapadni a húsra. A hús egyik felére tegyünk a masszából, és egyengessük el rajta, ezután a krumplis felével helyezzük a forró olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, így nem fog lejönni róla.
HelyiVilága Magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
Minden lében három kanál
Programok
FilmZene Koncert
Programok
Aranyakkord - Nemcsak Jazz Klub
Programok
Lovagias ügy
Programok
Önbizalom erősítés a LÉLEK-TÉRKÉP segítségével
Programok
Francia szobalány
Programok
Edda Művek koncert
Programok
Vacsora négyesben
Programok
Sárik Péter Trió - Nemcsak Jazz Klub
Programok
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók