Szerkesztő ajánlja

Település:
Pest megye, Szigetszentmiklós


Klasszikus mátrai borzaska


Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • 5 db burgonya
  • 2 db tojás
  • 4 ek liszt (+ a forgatáshoz)
  • 2 dl olaj
    A tetejére:
  • 4 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
 

Elkészítés

  1. A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
  2. A burgonyákat közepes sajtreszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jó alaposan kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. A húst lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába.
  3. Serpenyőben, nem túl forró olajon lassan kisütjük (kb. 5 perc alatt), hogy a hús és a burgonya is átsüljön.
  4. Ha megsült, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaláskor megkenjük a húsokat fokhagymás tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot.

 

Megjegyzés

Egyszerű,laktatós ,nagyon finom étel,kezdőknek is ajánlom.Tipp:Ha a massza nem akar rátapadni a húsra. A hús egyik felére tegyünk a masszából, és egyengessük el rajta, ezután a krumplis felével helyezzük a forró olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, így nem fog lejönni róla.

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »